Το v-αριστερό v-μνημόνιο! 6 0

Το παρόν άρθρο θίγει το ζήτημα των αμυντικών δαπανών, ή με πιο απλά λόγια, αν και πως θα πουλάμε/μοιράζουμε τα στρατιωτικά οχήματα.

Το ζήτημα των στρατιωτικών οχημάτων είχε συζητηθεί και παλαιότερα και η λύση που είχαμε δώσει τότε ήταν προσωρινά να δωθούν κάποια χρήματα σε στο κράτος και το κράτος να μοιράσει μέσω της military base τα οχήματα στους δικαιούχους. Η αλήθεια βέβαια είναι κάπως διαφορετική διότι:

1 - Τα χρήματα αυτά δεν δώθηκαν απευθείας στο κράτος αλλά σε εμένα. Εγώ είχα υποσχεθεί πως θα τα δώσω στο κράτος αλλά στην πορεία φάνηκε πως κωλύομαι να τα δώσω στο κράτος γιατί τα χρειάζομαι για να πληρώνω τον συμπολίτη μας Misha που εργάζεται εδώ και αρκετούς μήνες στην Βραζιλία, σε ιδιωτική εταιρεία silicon, που τόσο χρειαζόμαστε για τα πολεμικά μας αεροσκάφη. Η εταιρεία αυτή άνηκε στον προηγούμενο πρωθυπουργό (THE MAD MAN) και έδρευε στην Μαδαγασκάρη, περιοχή που χάσαμε. Έκτοτε την μεταβίβασε σε εμένα κι εγώ την τοποθέτησα σε φίλα κείμενο κράτος (Βραζιλία) και κατόπιν συνεννόησης με τον Misha δέχτηκε να εργάζεται εκεί με εβδομαδιαίο μισθό 147GRD. Το παραγόμενο silicon μεταφέρεται με μηδενική τιμή στην κρατική εταιρεία οπλικών συστημάτων για να αποφεύγουμε την φορολόγηση. Αυτή την στιγμή έχουμε silicon αξίας 2300GRD, χρήματα τα οποία προέρχονται από την τσέπη μου και από τα 2480GRD που μου είχαν δωθεί από τους παίκτες σύμφωνα με αυτό .

2 - Δεν κατέστη δυνατόν να μοιράσουμε οχήματα μέσω της MB, αν και τα οχήματα που έχουμε μοιράσει κατά καιρούς μάλλον αντιστοιχούν σε όσα είχαμε "αγοράσει".

Με τις πολεμικές συρράξεις να εντείνονται, το ζήτημα της διανομής των οχημάτων ξανατίθεται.

Οι επιλογές που βλέπω να έχουμε είναι οι εξής:

1 - Θα μοιράζουμε είτε με trade, είτε μέσω MB όταν μας επιτραπεί, δωρεάν.

2 - Θα τα μοιράζουμε με trade ζητώντας και το αντίστοιχο αντίτιμο.

3 - Θα τα μοιράζουμε προσωρινά με trade κατά το "2" μέχρι να επιτραπεί η μοιρασιά μέσω MB και όταν γίνει αυτό τότε θα γίνει φοροεπιδρομή.

4 - Θα βγαίνουν κανονικά στην αγορά όπως και όλα τα άλλα προϊόντα.

Η πρώτη επιλογή ουσιαστικά σημαίνει ότι πληρώνομαι γι'αυτό που παράγω αλλά δεν πληρώνω για να το αγοράσω και κατ'επέκταση τυπώνουμε αβέρτα χρήμα που μαζεύεται στα accounts μας.

Η δεύτερη επιλογή είναι αρκετά σωστή αλλά είναι δύσκολο γιατί πρέπει να πάρει ο CP, ο VP ή ο MoI τα οχήματα στο inventory του και μετά να τα μοιράσει διαδικασία κουραστική και ίσως και να μην φτάνει το inventory.

Η τρίτη επιλογή σημαίνει πως θα επιβληθεί ένας φόρος εισοδήματος της τάξης του 20%-50% όπου θα αντισταθμίσει το "δωρεάν" μοίρασμα και θα λειτουργήσει και αναδιανεμιτικά καθώς τα χαμηλά εισοδήματα δεν μπορούν να πληρώσουν με τον μισθό τους το αντίτημο (δλδ την επιλογή "2").

Η τέταρτη επιλογή ενέχει τον κίνδυνο να βρεθούν σε εχθρικά χέρια. Βέβαια εμείς θα πάρουμε vbux μάλλον αλλά πλέον δεν μας είναι τόσο χρήσιμα τα vbux.

Προσωπικά προκρίνω την τρίτη λύση εφόσον την στηρίζει η ευρεία πλειοψηφία. Το ζήτημα είναι υπό συζήτηση βεβαίως, όλες οι απόψεις είναι καλοδεχούμενες.

 
Metralla 93 Unread
18:29:01, 09/11/15 0
Η ώρα για την επιβολή του μνημονίου πλησιάζει, το τσεκούρι στους μισθούς είναι επικείμενο!
Πλέον γίνεται να μοιράζουμε από την ΜΒ πολεμικό υλικό.

Στόχος είναι να λυθεί το ζήτημα του "voting body", έτσι ώστε να μπορούν να ψηφίζουν όλοι οι πολίτες στις προτάσεις νόμου και έτσι κάθε πρόταση νόμου να έχει καθολικό χαρακτήρα (σαν σε δημοψήφισμα).
Είτε λύσει είτε όχι, ο κεφτές το ζήτημα του "voting body", θα γίνει συμβουλευτικό άρθρο-δημοψήφισμα όπου θα συζητηθεί το ζήτημα ξανά εκτενώς.

 
Metralla 93 Unread
19:45:27, 06/10/15 0
Σφε Skylovaravas ΝΟΜΙΖΩ πως...
το Τ1 προστατεύει το πεζικό από το Air Superiority penalty
και το Τ2 κάνει ένα standard(ασχέτως skill) air damage

Έχουμε μερικά και θα δοκιμαστούν εν καιρώ.
 
Skylovaravas 77 Unread
19:17:17, 06/10/15 1
Metralla Λες τα Τ1, Τ2 οχήματα να είναι τίποτα ασθενοφόρα εκστρατείας?
(Last Edited 19:17:40, 06/10/15)
 
Metralla 93 Unread
17:38:47, 06/10/15 0
Skylovaravas Μόνο τα άρματα μάχης και τα αεροσκάφη παίζουμε εμείς και λειτουργούν όπως λειτουργούσαν.
Δλδ: Τα αεροσκάφη βαράνε σε ξεχωριστό pool και αν το δικό μας air damage είναι μεγαλύτερο κατά 25%(νομίζω) από του αντιπάλου, τότε κερδίζουμε Air Superiority και τρώνε ένα penalty στο damage όσοι βαράνε(πεζικό και αρματιστές) υπό εχθρικό Air Superiority. Το penalty που τρώνε τα άρματα μάχης είναι μικρότερο όμως.
Αν στο τέλος της μάχης υπάρχει ενεργό air superiority τότε το excess in air damage, γίνεται "bombardement" και μετράει στο ground damage.
Όταν λέω excess εννοώ Μεγαλύτερο-1.25*Μικρότερο και όχι Μεγαλύτερο-Μικρότερο(air damage). Για το 25% δεν είμαι σίγουρος όμως, δεν το θυμάμαι.
Τα Τ5 όπλα πεζικού βαράνε στο air damage μειώνοντας το αντίπαλο air damage.
Τα Τ1, Τ2 στρατιωτικά οχήματα δεν ξέρω ακριβώς τι κάνουν, είναι για τα πεζικά. Τα Τ5 δεν έχει αποφασιστεί ακόμα τι θα κάνουν!
 
Skylovaravas 77 Unread
17:32:21, 06/10/15 1
Εγώ πάντως να πω την αμαρτία μου δεν έχω καταλάβει ακόμα πως λειτουργούν τα νέα όπλα.
 
Metralla 93 Unread
17:29:40, 06/10/15 0
Παρακαλούνται και οι υπόλοιποι συμπαίκτες να τοποθετηθούν επί του θέματος.
Για την ώρα θα μοιράζονται με trade ζητώντας και το αντίστοιχο αντίτιμο. Όποιος θέλει στέλνει πμ σε εμένα, στον ViNsEnD ή στον Skylovaravas ζητώντας τι θέλει.
Σε περίπτωση σοβαρών μαχών θα γίνει έκκληση για να αδειάσουμε τα inventory ώστε να μπορέσουμε να στείλουμε από 30 οχήματα σε κάθεναν.
Τα αντικείμενα του inventory μπορούν να αποθηκευτούν είτε στο σπίτι με drag and drop είτε στο Organisation (THE MAD BANK).
 
Salvatore 77 Unread
20:13:31, 05/10/15 1
Για το 4 προφανως ΟΧΙ
Αρα
το πιο απλό στην υλοποίηση είναι το 3 οπότε ... ειναι και το καλύτερο

 
swkratis 80 Unread
16:10:03, 05/10/15 1
2-3 oxi 4
 
elnef 82 Unread
08:54:04, 05/10/15 1
Το 4 δεν μας συμφέρει σαν κράτος αφού υπάρχει κίνδυνος να τα πάρουν εχθροί. Εκτός και αν τα πουλάμε πολύ ακριβά και δεν τους συμφέρει.
Ή το 2 ή το 3. Αν κάποιος δεν έχει λεφτά τα δίνουμε και δωρεάν σε κάποια μάχη. Αλλά δεν νομίζω να έχουμε τέτοιο θέμα. Ας το κάνουμε με αντίτιμο και αν χρειαστεί το ξανακοιτάμε το θέμα.
 
Skylovaravas 77 Unread
07:58:56, 05/10/15 1
Σίγουρα όχι το 4.
 

 
©2018 Darkmyre Gaming
Page generated in 0.1001s (34 SQL).
Sidebar switch